İsrail'in Lübnan'a kanlı saldırısı sonrası ölenlerin sayısı 182...

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ülkeye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısının 182’ye ulaştığını, 727 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırılar, sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın güney ve kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik yoğunlaşarak devam etti.

İsrail'in Lübnan'a kanlı saldırısı sonrası ölenlerin sayısı 182...
Yayınlanma:

Bakanlık, hava saldırılarının hedef aldığı bölgelerde ölenler arasında çocuklar, kadınlar ve ilk müdahale ekiplerinin de bulunduğunu belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyinde 300’den fazla hedefin vurulduğunu duyurdu.

TAHLİYE ÇAĞRILARI VE KAÇIŞLAR

Lübnanlı telekom operatörü Ogero’nun Başkanı Imad Kreidieh, bugünkü saldırılar sırasında Lübnanlıların 80 binden fazla şüpheli arama aldığını ve bu aramalarda tahliye talepleriyle karşılaştıklarını bildirdi. Ayrıca, Lübnan devlet medyası, Jumayjimah kasabasında bir alüminyum fabrikasının hedef alındığını ve çevredeki evlerin hasar gördüğünü aktardı.

Kharayeb kasabasında düzenlenen saldırılarda da birçok bina ve araç kullanılamaz hale gelirken, sivil kayıplarının yaşandığı bildirildi. Saldırılar nedeniyle özellikle güney Lübnan’da yaşayan sivillerin, ülkenin kuzeyine doğru kaçtıkları öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.