İsrail'in saldırıları devam ediyor: İsrail Beyrut'un merkezine saldırdı

İsrail'in yoğun saldırıları altında kalan Lübnan'ın başkenti Beyrut'un şehir merkezinde, 8 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmaların ardından iki patlama meydana geldi. Patlamaların ardından bölgeden yükselen dumanlar, şehrin üzerini kapladı.

İsrail'in saldırıları devam ediyor: İsrail Beyrut'un merkezine saldırdı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsrail ordusunun, Hizbullah ile yürüttüğü çatışmalar çerçevesinde, 23 Eylül 2023 tarihinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırılar sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana toplamda 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık verme eylemlerine başladı. İsrail tarafında ise bu saldırılarda genellikle ordu üsleri hedef alınıyor ve büyük bir hasar bildirilmediği belirtiliyor.

Beyrut'un merkezinde meydana gelen patlamanın hemen ardından, çok sayıda ambulans ve itfaiye olay yerine yönlendirildi. Güvenlik güçleri, patlamanın etkilerini ve patlama sebebiyle çıkan yangını kontrol altına almak için bölgede yoğun bir çalışma başlattı.

İddialara göre patlama barınak olarak kullanılan bir okulda gerçekleşti ve ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlamada İsrail'in Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah yöneticilerinden birini hedef aldığı da iddia edildi.

EN AZ 22 ÖLÜ 117 YARALI VAR

Lübnan Sağlık Bakanlığı yaşanan saldırı sonrası bilançoyu açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre İsrail saldırısında 22 kişi hayatını kaybetti ve 117 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.