İsrail'in savaş suçu alışkanlığı: Bugün 6 hastane vuruldu

Bombardımanın altında olan Gazze'de sadece bugün 6 hastaneye İsrail ordusu tarafından saldırı gerçekleştirildi.

İsrail'in savaş suçu alışkanlığı: Bugün 6 hastane vuruldu
Yayınlanma:

7 Ekim'den bu yana abluka altında olan Gazze'de saldırılarının şiddetini bir an olsun azaltmayan İsrail, savaş suçu işlemeye de devam ediyor. Yerinden edilen binlerce Filistinli sığındıkları hastanelerde İsrail ordusunun hedefi oluyor.

Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi ve çevrelerine İsrail ordusu ağır saldırılarda bulundu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sığınacak yeri olmayan binlerce sivilin sığındığı hastanelerde yoğun saldırı yaşanıyor. Şifa Hastanesi'nde bugün 6 kişi bu saldırılar sonunda hayatını kaybetti. edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi çevresine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi yakınlarında yer alan bir polikliniğin bombalanması sonucunda da çok sayıda kadın ve çocuk yaşamını yitirdi.

Gazze'de hedef alınan Nasr Çocuk Hastanesi de İsrail'in hedefleri arasındaydı. Hastane hizmet dışı kalırken oksijensiz kalan bir çocuk hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi de savaş suçu işleyen İsrail ordusunun hedefleri arasındaydı. . Ayrıca Kudüs Hastanesi yakınındaki Tel el-Heva bölgesi de sivillerin olduğu bilinmesine rağmen şiddetli şekilde bombalandı.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu hastaneler kasıtlı olarak hedef alınmaya devam ediyor.

Bu saldırılar sonucunda 35 hastanenin 18'i çalışamaz hale gelirken, geride kalanlar da faaliyetlerini aksatarak sürdürmeye çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.