İsveç'ten ülkesine dönmek isteyene 30 bin Euro

İsveç hükümeti, ülkelerine geri dönmek isteyen göçmenler için cazip bir teşvik paketi sunmayı önerdi. 2026'dan itibaren, vatandaşı oldukları ülkeye dönmeyi tercih eden göçmenlere yaklaşık 30 bin euro, yani 350 bin İsveç Kronu ödenecek.

İsveç'ten ülkesine dönmek isteyene 30 bin Euro
Yayınlanma:

Bu ödenek, mevcut durumda göçmen yetişkinlere 10 bin kron, çocuklara ise 5 bin kron şeklinde yapılmakta, aile başına en fazla 40 bin kron verilmektedir.

İsveç Demokratları partisinden Ludvig Aspling, "1984'ten beri göçmenlerin geri dönmeleri için ödeme yapılıyor, ancak bu uygulama düşük miktarda ve pek bilinmiyor," dedi. Aspling, önerilen yeni tutarın artması ve daha geniş bir kitleye duyurulmasıyla, geri dönüş yapacak kişi sayısının artacağını savundu.

Ancak, hükümetin ödeneği artırma teklifine karşı çıkan bazı uzmanlar, bu yaklaşımın potansiyel yararlarının maliyetlere değmeyeceğini belirterek, ödenek artırımını tavsiye etmemişti. Buna rağmen, bu öneri hala tartışma gündeminde yer alıyor.

Başbakan Ulf Kristersson, 2022'de göreve geldikten sonra göçmen karşıtı politikaları destekleme sözü vermişti. İsveç, 1990'lardan bu yana birçok farklı ülkeden göçmen kabul ederken, uyum politikalarını geliştirmekte zorluk çekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.