Japonya da Rusya'ya yaptırım uygulayacak

Japonya, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta taraf oldu. Japonya Başbakanı Kişida Fumio ABD'nin talebi doğrultusunda Çin dahil 5 ülke merkezli bazı kuruluşlara yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Japonya da Rusya'ya yaptırım uygulayacak
Yayınlanma:

ABD ve Avrupa'nın ardından Japonya'da Rusya'ya yaptırım kararı aldı. ABD'nin talebi üzerine Japonya hükümeti aralarında Çin'in de bulunduğu 5 ülke şirketlerine ekonomik yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Japonya Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Başbakan Kişida Fumio kabinesinin Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırılarına destek veren kuruluşlarla ilgili ticari kısıtlama kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Rusya'ya, saldırılara ilişkin cezai tedbirlerden kaçınmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle Çin, Hindistan, Özbekistan, Kazakistan ile Birleşik Arap Emirlikleri merkezli kuruluşların mal varlıklarının dondurulması ve ihracat yasağı dahil ekonomik yaptırımlara tabi tutulacağı vurgulandı. Yaptırım listesinde Rus insansız hava araçlarına mikroçip sağladığı bilinen Çin merkezli "Asia Pacific Links Limited" ve "Yilufa Electronics Limited" firmalarının da yer aldığı kaydedildi.

"G7 İLE BİRLİKTE ÇALIŞMA"

Fumio hükümetinin Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, düzenlediği basın toplantısında, ticari yaptırımların Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına destek sağlayan kuruluşlara karşı alındığını bildirdi.

Kısıtlamaları, "yaptırımları delmeye karışan kuruluşlara karşı önlem" olarak niteleyen Hayaşi, "Rusya'ya yönelik yaptırımların etkinliği için G7 ile birlikte çalışacaklarını" söyledi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, geçen hafta İtalya'da G7 Liderler Zirvesi'nde Rusya'ya destek veren bazı ülkelerdeki kuruluşlara yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.