Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanı hayatını kaybetti!

İsrail'in gerçekleştirdiği İHA saldırısı sonucu Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanlarından Haitham Balidi hayatını kaybetti.

Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanı hayatını kaybetti!
Yayınlanma:

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, saldırı sabah saatlerinde Tulkarim şehir merkezinde seyir halindeki bir otomobile yönelik düzenlendi. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği ve içindeki beş kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

HANİYE'YE SUİKASTİN ARDINDAN GELEN SALDIRI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Tulkarim kentinde yeni bir hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda, Kassam Tugayları'nın önemli isimlerinden Haitham Balidi'nin öldüğü doğrulandı. Diğer dört kişinin kimlikleri hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ORTA DOĞU'DA GERİLİM ARTIYOR

Olayın ardından, İran'dan gelen tehditlere karşı ABD'nin bölgede koruma kalkanı oluşturduğu bildirildi. Tulkarim'deki yerel gruplar ise saldırının ardından genel grev ve yas ilan etti.

İSRAİL'DEN TERÖRİST İDDİASI

İsrail ordusu, saldırıya hedef olan araçta teröristlerin bulunduğunu iddia etti. Ancak Hamas, Balidi'nin örgüt üyesi olduğunu teyit ederken, diğer dört kişinin kimlik tespit çalışmaları cesetlerin yanmış olması nedeniyle devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.