Katil Netanyahu BM'de konuşurken İsrail, Lübnan'a bomba yağdırıyor: En az 25 ölü

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'deki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu.

Katil Netanyahu BM'de konuşurken İsrail, Lübnan'a bomba yağdırıyor: En az 25 ölü
Yayınlanma:

İsrail’in Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında, bugün 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun gece boyunca Lübnan’ın güney bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlediğini belirtti. Saldırılar sonucu 25 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı. Bakan Ebyad, saldırılarda yaralananların bir kısmının tedavisinin uzun süreceğini kaydetti.

Lübnan Doktorlar Sendikası Başkanı Yusuf Bahhaş ise, İsrail’in saldırılarında yaralı sayısının 5 bini aştığını söyledi ve yaralılar için iki sağlık merkezinin tahsis edileceğini duyurdu.

Son haftalarda şiddetlenen çatışmalarla birlikte İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında toplamda 773 kişi hayatını kaybetti. Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, bazı Lübnanlıların Suriye'ye sığındığı bildirildi. İsrail’e karşılık veren Hizbullah ise füze saldırılarıyla İsrail ordusunun bazı üslerini hedef aldı, ancak İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.