Kolombiya "barış" adına Ukrayna'ya silah yollamayacak

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkesinin Ukrayna'ya silah göndermeyeceğini açıkladı ve bunun yerine barışa katkıda bulunmayı tercih edeceklerini vurguladı.

Kolombiya "barış" adına Ukrayna'ya silah yollamayacak
Yayınlanma:

Münih'teki basın toplantısında konuşan Petro, Ukrayna'nın silahla değil barışla desteklenmesi gerektiğini belirtti ve Kolombiya'nın bu süreçte her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın sonlandırılması gerektiğine dikkat çeken Petro, "Kolombiya, Ukrayna'ya silah göndermek yerine taraflar arasında diyaloğun sağlanması için yardım etmeye hazır." dedi.

Petro, Ukrayna'ya silah sevkiyatlarının çatışmayı artırmaktan başka bir işe yaramayacağını ve uluslararası toplumun çoğunluğunun bu çatışmadan yana olmadığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in dönüşümünün gerekliliğine dikkat çeken Petro, "Birbirimizi öldürerek zaman kaybediyoruz. Çoğunluk barış istiyor ancak veto yetkisine sahip olanlar bunu engelliyor. Bu demokrasi değil. Küresel demokrasiyi inşa etmek istiyorsak, çoğunluğun oyları vetodan daha değerli olmalıdır." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.