Krizdeki Mısır, BAE'ye turistik kasaba satıyor

Mısır, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Akdeniz kıyısındaki turistik bir kasabayı 22 milyar dolara Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satma planıyla çalkalanıyor.

Krizdeki Mısır, BAE'ye turistik kasaba satıyor
Yayınlanma:

Döviz sıkıntısı nedeniyle zor zamanlar geçiren Sisi'nin, Ras El-Hekma bölgesinde 22 milyar dolarlık bir yatırım yapması için BAE ile yakın bir anlaşma içinde olduğu haberleri, muhalefetin güçlü tepkisine neden oldu.

Mısır Serbest Bölgeler Yönetimi Genel Müdürü Hüssam Heiba, Ras El-Hekma bölgesinin geliştirilmesi için BAE'den bir konsorsiyumun seçildiğini açıkladı ve haberleri doğruladı. Heiba, BAE'nin projenin finansmanı, geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgileneceğini belirtti.

BAE'nin Mısır'ın kuzey kıyısındaki arazileri satın almak ve geliştirmek için müzakerelerde bulunduğu daha önce de basında yer almıştı.

Mısır muhalefeti, ülkenin döviz krizini aşmak amacıyla Ras el-Hekma gibi ülkenin en gözde kıyı bölgelerinden birini satma kararına büyük ölçüde karşı çıkıyor. Bu karara ünlü isimler de destek verdi. Sinema oyuncusu Amr Waked, "Burayı satmanıza kim izin verdi, burası sizin özel mülkünüz mü?" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

Mısır'ın dış borcu hızla artarken, ulusal para birimi son dönemde ABD Doları karşısında yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti. Yıllık enflasyon oranı ise yüzde 40'ın üzerine çıktı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.