Küresel Medya Forumu Azerbaycan Şuşa’da başladı!

Azerbaycan’ın tarihi Şuşa şehrinde bugün Küresel Medya Forumu başlıyor. 22 Temmuz’a kadar devam edecek Küresel Medya Forumu'na 30 ülkenin haber ajansı, 3 uluslararası kuruluş ve 82 medya kuruluşundan oluşan yaklaşık 150 yabancı konuk yer alıyor.

Küresel Medya Forumu Azerbaycan Şuşa’da başladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Azerbaycan'ın tarihi Şuşa şehrinde başlayan Küresel Medya Forumu, dezenformasyonla mücadele konusunu merkezine alarak dünya çapında önemli bir platform olarak dikkat çekiyor. Forum, 22 Temmuz'a kadar devam edecek ve çeşitli panel oturumlarıyla zenginleştirilmiş bir program sunacak.

FARKLI ÜLKELERDEN KATILIMCILAR YER ALACAK

Forumun ana başlıkları arasında "Etki değerlendirmesi: Dezenformasyonun kapsamının belirlenmesi", "Dezenformasyona karşı daha dirençli bir toplum inşa etmek için politikalar ve girişimler", "Yapay zekanın gerçeklik, medya ve dezenformasyon üzerindeki etkisi: Medya okuryazarlığının teşvik edilmesi" ve "İklim hareketi ve medya" gibi konular bulunuyor. Bu oturumlar, farklı ülkelerden gelen yetkililer, medya temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşların katılımıyla gerçekleşecek.

ORTAK EYLEM PLATFORMU SAĞLANACAK

Medyanın gücünü kullanarak dezenformasyona karşı etkili mücadele stratejileri geliştirmek ve toplumların bu konuda daha bilinçli olmalarını sağlamak.

Katılımcılar arasında 30 ülkenin haber ajansı, 3 uluslararası kuruluş ve 82 medya kuruluşundan oluşan yaklaşık 150 yabancı konuğun yer aldığı Forum, uluslararası işbirliği ve ortak eylem için bir platform sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.