Libya'da ikili ilişkiler ve ekonomik işbirliği ele alındı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, Libyalı yetkililerle ikili ilişkiler ve ekonomik işbirliğini ele aldı. Yıldız, Libya'nın istikrarına ve refahına verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı.

Libya'da ikili ilişkiler ve ekonomik işbirliği ele alındı
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Miftah Takala, Başkanlık Konseyi (BK) Başkanı Muhammed Yunus El Menfi, Merkez Bankası Başkanı Sıddık El Kebir ve BK Başkan Yardımcısı Abdullah El-Lafi'yle birer görüşme gerçekleştirdiği açıklandı.

ahmetyilmaz.jpg

"LİBYA’NIN İSTİKRAR VE REFAHI İÇİN DESTEĞE DEVAM"

Görüşmelerde, Türkiye ile Libya arasındaki ikili ilişkiler ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındığı belirtildi. Yıldız, Libya'nın istikrarına ve refahına verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı.

Yıldız, görüşmelerinin ardından Trablus Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda, Yıldız, Libyalı yetkililere ve Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Yıldız konuşmasında, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin tarihi ve stratejik olduğunu belirterek, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki kararlılığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.