Lübnan'da telsizlere yeni siber saldırı: En az 14 kişi hayatını kaybetti 300'den fazla yaralı var

Lübnan’da meydana gelen yeni telsiz patlamaları sonucu en az 14 kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi yaralandı.

Lübnan'da telsizlere yeni siber saldırı: En az 14 kişi hayatını kaybetti 300'den fazla yaralı var
Yayınlanma:

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, patlamaların Başkent Beyrut’un güney banliyöleri, güneydeki bazı yerleşim yerleri ve doğudaki Bekaa bölgesinde gerçekleştiği bildirildi.

Patlamaların etkisiyle birçok ev ve araçta yangın çıkarken, büyük maddi hasar meydana geldi. Lübnan Kızılhaç'ı, olaylara müdahale için 30 ambulans ekibi gönderildiğini ve daha fazla ekibin yüksek alarmda olduğunu duyurdu.

Olaylardan birinin, dün çağrı cihazı patlaması sonucu hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenine yakın bir bölgede gerçekleştiği belirtildi. Güvenlik kaynaklarına göre telsizler, yaklaşık 5 ay önce Hizbullah tarafından satın alınan bir parti iletişim cihazının parçasıydı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, patlamalardan derin endişe duyduğunu belirterek tüm taraflara itidal çağrısında bulundu. Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına uyulmasını talep ederek, bölgede istikrarın sağlanması ve düşmanlıkların durdurulması için diplomatik çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Dün gerçekleşen ve 12 kişinin öldüğü çağrı cihazı patlamaları nedeniyle İsrail suçlanmış, Suriye'deki patlamalarda ise 14 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Patlamalar sonrası bölgede gerilimin artmasından endişe ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.