Mısır Cumhurbaşkanlığı: ABD, Doha'daki müzakerelerde boşlukların giderilmesine yönelik bir öneri sundu

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fehmi'nin yaptığı yazılı açıklamada, Doha'da gerçekleşen ABD, Mısır, Katar ve İsrail yetkililerinin katıldığı müzakerelere dair bilgiler paylaşıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı: ABD, Doha'daki müzakerelerde boşlukların giderilmesine yönelik bir öneri sundu
Yayınlanma:

Açıklamaya göre, Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası konularında yürütülen görüşmelerde ABD, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların azaltılmasına yönelik bir öneri sundu.

Açıklamada, son 48 saat içinde hükümetlerin üst düzey yetkililerinin Gazze'de ateşkesin sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması konusunda yoğun müzakerelerde bulunduğu vurgulandı. Ayrıca, ABD'nin bugün Katar ve Mısır'ın desteğiyle anlaşmanın gerçekleşmesini hızlandırmak amacıyla boşlukları kapatmaya yönelik bir öneri sunduğu belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar Haber Ajansı'na (QNA) yaptığı açıklamada, ABD'nin önerisinin, Başkan Joe Biden'ın 31 Mart'ta açıkladığı girişimle ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararıyla uyumlu olduğunu ifade etti. Önerinin, önceki haftalarda varılan uzlaşıları temel alarak, anlaşmanın hızla uygulanmasını sağlayacağı vurgulandı.

Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin detayların önümüzdeki günlerde tartışılacağı belirtilirken, teknik ekiplerin esirler ve tutuklular gibi insani boyutları kapsamlı bir şekilde ele alacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.