Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmalı

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulmasının ve esir takası anlaşmasının Mısır için en öncelikli mesele olduğunu vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmalı
Yayınlanma:

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, başkent Kahire'de Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki durumu ele aldıklarını belirtti.

Saldırıların derhal sona erdirilmesi, tüm esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların koşulsuz erişiminin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Abdulati, Filistin meselesinin uluslararası referanslara dayalı olarak çözülmeden ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın sağlanamayacağını belirtti. Abdulati, Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki Filistinli gruplar, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda, İsrail ile esir takası ve ateşkes konularında aylardır dolaylı müzakereler yürütüyor. Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın 2 Temmuz'da açıkladığı ateşkes teklifine bağlı olduklarını belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yeni şartlar öne sürdüğünü ve bu durumun anlaşmaya varılmasını engellediğini savunuyor.

Mısır, İsrail'in Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru'nda kontrolü sürdürmesinin ulusal güvenliğine zarar vereceğini belirterek buna karşı çıkıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.