Mısır'da 8 kişiye idam cezası

Mısır Mahkemesi, 2013 yılındaki askeri darbenin ardından Rabia Meydanı'nda düzenlenen oturma eylemi sırasında çıkan olaylarla ilgili davada üst düzey Müslüman Kardeşler (İhvan) yöneticilerine idam cezası verdi.

Mısır'da 8 kişiye idam cezası
Yayınlanma:

2013 yılında Rabia Meydanı yakınlarındaki Manassa bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili davada Olağanüstü Devlet Yüksek Güvenlik Mahkemesi'nde duruşma yapıldı.

Mahkeme, İhvan ve Cemaat'ül İslamiyye teşkilatından 8 yönetici hakkında idam cezası kararı verdi.

İdam cezasına çarptırılanlar arasında 80 yaşındaki İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Muhammed el-Biltaci, Mahmud İzzet, Amr Muhammed Zeki, Üsame Yasin, Saffet Hicazi, Asım Abdulmacid ve Muhammed Abdulmaksut bulunuyor.

Duruşmada 37 sanık müebbet hapis (25 yıl), 6 sanık 15'er yıl ağırlaştırılmış hapis, 7 sanık ise 10'ar yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılırken, 21 sanık ise beraat etti.

Mahkeme kararının temyiz edilemeyeceği belirtildi. Daha önce de Mısır'da İhvan yöneticilerine idam cezaları verilmiş ancak bu kararlar temyiz edilebilmişti.

Mısır yasalarına göre, idam cezası cumhurbaşkanının onayından sonra uygulanıyor. Cumhurbaşkanı, cezanın hafifletilmesi, infazın durdurulması veya hükümlünün affedilmesi gibi kararları verebiliyor.

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle devrilmesinin ardından Rabia Meydanı'nda başlayan eylemler 14 Ağustos 2013 tarihine kadar devam etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.