Moda devi Esprit tüm mağazalarını kapatıyor

Moda dünyasının köklü markalarından Esprit, faaliyet gösterdiği 40 ülkedeki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.

Moda devi Esprit tüm mağazalarını kapatıyor
Yayınlanma:

Yıl sonuna kadar kapatılması planlanan 56 mağazanın kapanmasıyla, yaklaşık 1.300 çalışanın işsiz kalacağı belirtiliyor.

PANDEMİ SONRASI ZOR DURUM

Pandemi sonrasında global olarak yaşanan enflasyon krizi, pek çok sektörü derinden etkiledi. Özellikle moda sektöründe ardı ardına iflas haberleri gelirken, Esprit de bu süreçten etkilenen markalar arasında yer aldı. Almanya merkezli marka, zorlu ekonomik koşulların baskısı altında faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.ö

MARKA HAKLARI ALTERİ'YE SATILIYOR

Esprit’in Almanya’daki yedi şirketinin iflas sürecinin ardından, marka haklarının İngiliz yatırım şirketi Alteri'ye satılacağı açıklandı. Alteri, aynı zamanda Street One ve Cecil gibi tanınmış markaların sahibi olan CBR Fashion'ın da yatırımcısı konumunda. Ancak, satış sürecinde Esprit’in mağazalarının ve çalışanlarının devralınmayacağı, yalnızca marka haklarının transfer edileceği belirtildi.

ALMANYA’NIN ÖNEMLİ PAZARINDAKİ SON GELİŞMELER

Esprit, özellikle Almanya pazarında güçlü bir varlığa sahipti. Ancak, Almanya’daki mağazaların tasfiye süreciyle birlikte, hem mağazalarda hem de şirketin Ratingen'deki merkez ofisinde önemli istihdam kayıpları yaşanacak. Markanın geleceğiyle ilgili yapılan açıklamalarda ise Esprit’in bir marka olarak varlığını sürdüreceği ifade edildi. Ancak, Almanya’da üretilen ve satılan ürünlerin nasıl bir süreçten geçeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

ESPRİT’İN GELECEĞİ BELİRSİZ

Esprit, küresel çapta 40 ülkede faaliyet gösteren bir marka olarak tanınıyordu. Ancak, pandeminin ardından yaşanan ekonomik zorluklar ve enflasyon dalgası, markayı zor durumda bıraktı. 2020 yılında Almanya'daki yaklaşık 50 mağazasını kapatan Esprit, o dönemde 1.100 çalışanıyla yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Şimdi ise yıl sonuna kadar tüm mağazalarını kapatmaya hazırlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.