“Nasrallah’ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin hedef alındı”

İsrail ordusunun, aralarında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın haleflerinden biri olarak görülen Haşim Safiyuddin'in de bulunduğu üst düzey Hizbullah yöneticilerine yönelik bir yeraltı sığınağına saldırı düzenlediği bildirildi.

“Nasrallah’ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin hedef alındı”
Yayınlanma:

Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Dahiya bölgesindeki sığınağa gerçekleştirdiği bu saldırının hedefinin Safiyuddin olduğunu iddia ediyor. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, saldırı, Nasrallah’ın öldürülmesinden bu yana bölgedeki en ağır bombardımanlardan biri olarak nitelendiriliyor. Saldırı, Beyrut'un güneyindeki yoğun nüfuslu mahalleler ile başkent merkezinde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Safiyuddin'in saldırıda öldürülüp öldürülmediğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL ORDUSU: "1 ESİR KURTARILDI"

Ayrıca, İsrail ordusu, 10 yıldan fazla bir süre önce Irak'ta DAEŞ tarafından kaçırılan ve Gazze Şeridi’nde tutulan 21 yaşındaki Ezidi bir kadının kurtarıldığını açıkladı. ABD ve Ürdün dahil çeşitli ülkelerin desteğiyle gerçekleştirilen "karmaşık" bir kurtarma operasyonuyla Fawzia Amin Sido adlı kadının fiziksel olarak iyi durumda olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.