NATO tarihinde bir ilk gerçekleşecek!

Japonya, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek NATO Savunma Bakanları toplantısına ilk kez bir savunma bakanı gönderecek. Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, 16-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Avrupa turu kapsamında Brüksel'de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları toplantısında yer alacak.

NATO tarihinde bir ilk gerçekleşecek!
Yayınlanma:

DHA'nın haberine göre, Bakan Nakatani, Avrupa ziyaretinin amacını 'Serbest ve Açık Hint-Pasifik' vizyonu çerçevesinde değerlendirdi. Avrupa ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliğinin bölünemez olduğunu vurgulayan Nakatani, NATO ve G7 ülkeleriyle ortak güvenlik konularında işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Japonya’nın NATO toplantısına katılımı, Hint-Pasifik'teki stratejik dengeler açısından da önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

YENİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ GÜNDEMDE

Nakatani, Avrupa turu kapsamında İngiltere ve İtalya’daki mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek. Bu görüşmelerde, Japonya'nın İngiltere ve İtalya ile birlikte yürüttüğü yeni nesil savaş uçağı geliştirme projesinin son durumu değerlendirilecek. Üç ülkenin ortak yürüttüğü bu proje, Japonya’nın savunma teknolojilerinde küresel aktör olma hedefine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

NATO VE JAPONYA ARASINDAKİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞİYOR

Japonya'nın NATO Savunma Bakanları toplantısına katılımı, iki taraf arasında stratejik ilişkilerin güçlenmesine işaret ediyor. Japonya, Hint-Pasifik bölgesinde Çin'in artan etkisine karşı NATO ile daha yakın işbirliği geliştirmeye çalışırken, bu adım Tokyo'nun küresel güvenlik arenasındaki rolünü pekiştirecek. NATO Savunma Bakanları toplantısı, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de gerçekleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.