New York'ta 13 yaşında bir çocuk polis tarafından öldürüldü!

ABD'nin New York eyaletine bağlı Utica kentinde, 28 Haziran akşamı polis tarafından gerçekleştirilen bir kovalamaca sırasında 13 yaşındaki bir çocuk vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından kamuoyundan gelen tepkiler üzerine soruşturma başlatıldı.

New York'ta 13 yaşında bir çocuk polis tarafından öldürüldü!
Yayınlanma:

Emniyet yetkilileri, silahlı soygun şüphesiyle 13 yaşlarındaki iki çocuğu durdurdu. Çocukların bir gün önce aynı bölgede gerçekleşen bir silahlı soyguna karışan şüphelilere benzedikleri belirtildi. Polis tarafından yayımlanan videoda, üst araması yapılacağı sırada 13 yaşındaki Nyah Mway'ın kaçmaya başladığı görülüyor.

ÇOCUĞU GÖĞSÜNDEN VURDU

Utica Emniyet Müdürü Mark Williams, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Mway'in kaçarken polislere silah doğrulttuğunu söyledi. Williams, polislerin çocuğu yakaladığı sırada yaşanan boğuşmada bir polisin silahını ateşlediğini ve Mway'in göğsünden vurulduğunu açıkladı.

Myanmar'da Karen azınlığına mensup olarak dünyaya gelen ve ailesiyle ABD'ye göç eden Mway, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ÇOCUĞUN SİLAHI SAHTEYDİ

Olay sonrası yapılan incelemede, Mway'in elindeki silahın sahte olduğu anlaşıldı. Çocuğu vuran polis memuru Patrick Husnay, Mway'in elindeki silahın gerçek olduğunu düşündüğünü belirtti.

TEPKİLERİN ARDINDAN SORUŞTURMA KARARI

Mway'in vurulması, Utica genelinde ve sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Hastaneye giden çok sayıda kişi sloganlar atarak polise tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişi, Utica Emniyet Müdürlüğü önünde gösteri düzenledi.

Utica Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin iç soruşturma başlattığını açıkladı. New York Başsavcılığı da konuyla ilgili ayrı bir soruşturma yürüteceğini duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.