O ülkede doğum oranları alarm veriyor: Bebek bezi üretiminden yetişkin bezine geçildi!

Japonya'da yeni doğan sayısı son 19 yılın en düşük seviyesine gerileyerek, ülkenin demografik yapısındaki önemli değişikliklere işaret ediyor. Bu durum, ülkedeki bez endüstrisinde de dönüşüme neden oldu. Önde gelen bir marka, giderek yaşlanan nüfusa odaklanarak yetişkin bezi üretimine yönelme kararı aldı.

O ülkede doğum oranları alarm veriyor: Bebek bezi üretiminden yetişkin bezine geçildi!
Yayınlanma:

2023 yılında Japonya'da dünyaya gelen bebek sayısı 758 bin 631 olarak kaydedildi. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 5,1'lik bir azalma gösteriyor ve 19. yüzyıldan bu yana kaydedilen en düşük doğum oranı olarak tarihe geçti. 1970'li yıllarda yıllık doğum sayısı ise iki milyonun üzerindeydi.

YETİŞKİN BEZİNDEKİ ÜRETİM ARTIŞ GÖSTERİYOR

Oji Holdings tarafından yapılan açıklamada, bebek bezlerinde üretim miktarının 2001 yılında 700 milyonla zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçtiği belirtildi. Şirket, bu yıl sadece 400 milyon bebek bezi ürettiğini duyurdu. Yetişkin bezi pazarının, istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2 milyar doları aşan bir değere ulaştığı kaydediliyor.

JAPONYA İÇİN CİDDİ BİR DEMOGRAFİK KRİZ

Japonya, dünyanın en yaşlı nüfuslarından birine sahip. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 30'u 65 yaş ve üzerinde bulunuyor ve geçen yıl 80 yaşın üzerindeki nüfusun oranı ilk kez yüzde 10'u aşmış durumda. Bu durum, Japonya için ciddi bir demografik kriz olarak nitelendiriliyor ve hükümetin nüfusun yaşlanmasıyla ilgili çözüm arayışları henüz başarılı olmuş değil.

Uzmanlar, düşük evlilik oranları, kadınların işgücüne daha fazla katılması ve çocuk yetiştirme maliyetlerinin artması gibi faktörlerin, bu düşüşte rol oynadığını belirtiyor. Bu nedenlerle, bez endüstrisi gibi sektörler de demografik değişimlere uyum sağlamak için stratejilerini değiştirmek zorunda kalıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.