"Putin bombalamayı durdurursa ertesi gün barış görüşmeleri yapılabilir"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı bombalamayı durdurması halinde, hemen ardından barış görüşmelerinin başlatılabileceğini belirtti.

"Putin bombalamayı durdurursa ertesi gün barış görüşmeleri yapılabilir"
Yayınlanma:

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Roma'ya gelen von der Leyen, burada Avrupa Halk Partisi (EPP) grubu içinde yer alan Forza Italia'nın (FI) lideri ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile gençlerle bir araya geldi.

İtalyan basınındaki haberlere göre, Von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Putin, bombalamayı durdurursa, ertesi gün barış görüşmeleri yapılabilir. Ancak barış süreci, Ukraynalılar tarafından yönetilmeli. Bu, onların hakkı."

AB Komisyonu Başkanı, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra oluşturdukları barış düzenine vurgu yaparak, Rusya'nın bu düzene meydan okuduğunu belirtti.

Ayrıca, gençlerle buluşmak için toplantı mekanına giderken, von der Leyen, "Utanın" ve "Özgür Filistin" sloganları eşliğinde bir protesto ile karşılaştı.

Öte yandan, von der Leyen, özel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının kıtadaki güvenlik algısını değiştirdiğini ve ortak savunma konusunda ivme kazandığını belirterek, bir sonraki uzun vadeli AB bütçesinin savunma harcamalarını artırma ihtiyacını vurguladı.

İtalyan basını, von der Leyen'in Roma'daki ziyaretleri sırasında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmemesini dikkat çekici buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.