Rusya, Ukrayna'da çocuk hastanesini vurdu!

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil birçok şehrine eş zamanlı füze saldırıları düzenledi. Saldırılarda, aralarında ülkenin en büyük çocuk hastanesinin de bulunduğu çeşitli sivil yapılar hedef alındı. Ukraynalı yetkililer, saldırılar sonucunda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya, Ukrayna'da çocuk hastanesini vurdu!
Yayınlanma:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Slovyansk ve Kramatorsk gibi birçok şehre toplamda 40'tan fazla füze ile saldırı düzenlediğini belirtti. Zelenskiy, saldırılarda sivillerin yaşadığı apartmanların, altyapı sistemlerinin ve Kiev’deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi'nin zarar gördüğünü ifade etti.

Devlet Başkanı Zelenskiy, dünya liderlerine seslenerek, "Tüm dünya, Rus saldırılarına nihayet bir son vermek için tüm kararlılığını kullanmalıdır. Putin'in getirdiği şey katliamdır. Gerçek barış ve güvenliği ancak birlikte sağlayabiliriz. Rusya, füzelerinin nereye uçtuğunu bilmediğini iddia edemez ve işlediği tüm suçlardan tamamen sorumlu tutulmalıdır. İnsanlara karşı, çocuklara karşı, genel olarak insanlığa karşı... Dünyanın bu konuda sessiz kalmaması ve herkesin Rusya'nın ne olduğunu ve ne yaptığını görmesi çok önemlidir." dedi.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Zelenskiy, saldırılar sonucunda Kiev’deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi'nin de ağır hasar aldığını ve enkaz altında kalan insanlar olduğunu kaydetti. Kayıpların tam sayısının henüz bilinmediğini belirten Zelenskiy, Ukrayna güvenlik güçlerinin arama kurtarma çalışmalarına hızla başladığını bildirdi.

UMEROV: "DAHA FAZLA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın müttefiklerine çağrıda bulunarak, "Savunma kabiliyetlerimiz hala yetersiz... Daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız var" dedi. Umerov, Ukrayna'nın savunma sistemlerini güçlendirmek için uluslararası destek çağrısını yineledi.

Ukraynalı yetkililere göre, saldırılar sonucunda en az 20 kişi hayatını kaybetti ve 50'den fazla kişi yaralandı. Rusya’dan ise Ukraynalı yetkililerin açıklamalarına henüz bir yanıt gelmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.