Sahipsiz köpekler sadece Türkiye'nin sorunu değil! Bu ülkede de sahipsiz köpekler büyük sorun!

Irak'ın Süleymaniye kentinde, sahipsiz köpeklerin halk için oluşturduğu tehditler giderek büyüyor. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte, sahipsiz köpeklerin öğrenciler için tehlike oluşturduğu belirtiliyor.

Sahipsiz köpekler sadece Türkiye'nin sorunu değil! Bu ülkede de sahipsiz köpekler büyük sorun!
Yayınlanma:

Sahipsiz köpek saldırılarının sağlık sorunlarına yol açabildiği ve şikayetlerin artması üzerine gönüllü bir grup tarafından bu köpeklerin toplandığı bildiriliyor. Süleymaniye Üniversitesi Veteriner Fakültesi, kısırlaştırma ve barınaklara yerleştirme projeleriyle bu sorunu çözmeyi planlıyor.

Süleymaniye Şehir Hastanesi Acil Yardım Doktoru Sıddık Heme Aziz Salih, sahipsiz köpeklerin grup halinde gezdiğini ve vatandaşlara saldırarak büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Salih, bazı köpeklerin sadece havladığını ancak bazılarının insanlara saldırıp yaraladığını, bu durumun sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını belirtti.

aa-20240916-35655959-35655933-irakin-suleymaniye-kentinde-sahipsiz-kopeklerin-halk-icin-tehlike-olusturdugu-belirtiliyor.jpg

Dr. Salih, Bazen kuduz gibi tehlikeli hastalıkların da yayılabildiğini sözlerine ekledi.

Artan şikayetler üzerine gönüllüler tarafından sahipsiz köpeklerin toplandığını ve bu önlemin tehlikeyi azalttığını belirten Salih, hastaneye haftada 5-10 ısırılma vakası geldiğini, bu sayının mevsim ve ayla birlikte değiştiğini ifade ederek, özellikle okulların açılmasıyla tehlikenin arttığını ve köpeklerin her yerde bulunmasının velileri endişelendirdiğini vurguladı.

Süleymaniyeli Aram Muhammed Süleyman ise, okulların başlamasıyla birlikte sokak köpeklerinin halk üzerinde yarattığı endişeyi dile getirdi.

Süleyman, köpeklerin çocuklar ve yetişkinler için ciddi bir sorun oluşturduğunu, çocukların okula yürüyerek gitmek zorunda olmalarının da risk oluşturduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.