Şili'de orman yangınında ölü sayısı artıyor!

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde meydana gelen orman yangınları, 19 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Şilili yetkililer, Valparaiso ve Vina del Mar'ın birçok bölgesinde meydana gelen yangınlarla mücadelede zorlanıyor.

Şili'de orman yangınında ölü sayısı artıyor!
Yayınlanma:

Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, düzenlediği basın toplantısında çıkan yangınlarla ilgili bilgi vererek ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Toha, şu ana kadar 19 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ölü sayısının sürekli değiştiğini ve başka bölgelerde de ölümler olabileceğini kaydetti.

Çıkan bazı yangınların bilerek çıkarıldığı düşündüklerini belirten Bakan Toha, yangınlar nedeniyle şu ana kadar 43 bin hektarlık alanın kül olduğunu açıkladı.

Devlet Başkanı Gabriel Boric ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olağanüstü hal ilan ettiklerini ve yangınlarla mücadele ekiplerini ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdiklerini belirtti. Boric, orman yangınlarına karşı ellerindeki tüm teknik ve insan kaynaklarıyla mücadele ettiklerini vurgulayarak felakete maruz kalanları yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Şili basınında yer alan haberlere göre, yangınlar Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda da etkili oldu. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred), yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Şili'de yaklaşık 1 sene önce, Şubat 2023'te meydana gelen yangınlarda da 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.