Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme sorusuna yanıt

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme süreci hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme sorusuna yanıt
Yayınlanma:

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak bir görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu belirtti. Bu açıklama, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden yapılandırılması çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecinde Esad'a her an bir davette bulunabileceğini ifade etmişti. Erdoğan, bu sürecin Rusya lideri Vladimir Putin ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin destekleriyle ilerlediğini de belirtmişti. Erdoğan, sınır komşusu ve aynı zamanda komşusu olan Suriye ile ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparak, “Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?” demişti.

Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci, bölgesel güvenlik ve siyasi dinamikler açısından kritik bir öneme sahip. Esad'ın görüşmelerin içeriğe bağlı olduğunu belirtmesi, iki ülke arasındaki diplomatik çözüm sürecinin ne yönde ilerleyeceğine dair ipuçları veriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.