Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar meydana geldi

Suriye medyası, İsrail'in başkent Şam'a gece saatlerinde hava saldırıları düzenlediğini bildirdi. Rejimin haber ajansı SANA'nın yerel saatle 2.51'de yayımladığı haberde, "Hava savunma sistemlerimiz bu gece üçüncü kez düşman hedeflere karşı koyuyor" ifadelerine yer verildi.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst üste patlamalar meydana geldi
Yayınlanma:

SANA'nın askeri bir kaynağa dayandırdığı diğer haberde ise İsrail'in, yerel saatle 2.05'te başkentteki saldırıları savaş uçakları ve dronlarla gerçekleştirdiği belirtildi. Haberde, "Hava savunma sistemlerimiz füzelere ve dronlara karşı koydu ve çoğunu düşürdü. Saldırıda 3 sivil öldü, 9 sivil yaralandı, maddi hasar meydana geldi" denildi.

Rejim medyası ayrıca, saldırıda Suriye Devlet Televizyonu'nda çalışan sunucu Safa Ahmed'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Şam FM'de yer alan haberde ise Mezze bölgesindeki saldırı sonucunda yangın çıktığı kaydedildi. İsrail, saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Hedef alınan Mezze bölgesinde İran'ın Şam Büyükelçiliği'nin bulunduğu biliniyor. İsrail, daha önce 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti; bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkilinin hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Rejime yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının önceki gün de Şam'ın güneyindeki Esed köyü, Kudsayya Banliyösü ve Dimas Mahallesi'ndeki bazı askeri noktaları hedef aldığını iddia etti. Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ile İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının da bulunduğu bilinmektedir. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenlemektedir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.