Tacikistan'da yeni düzenleme: Başörtüsü yasaklandı!

Tacikistan, başörtüsü kullanımını kısıtlayan yasalarını daha da sertleştirerek tüm kamu alanlarını kapsayacak şekilde genişletti. Yeni düzenleme, "ülke kültürüne ait olmayan yabancı giysi" olarak tanımlanan başörtüsünün giyilmesini, ithal edilmesini, satılmasını ve reklamını yasaklıyor.

Tacikistan'da yeni düzenleme: Başörtüsü yasaklandı!
Yayınlanma:

Tacikistan Parlamentosu'nun onayladığı yeni düzenleme, Temsilciler Meclisi'nde kabul edildikten sonra Milli Meclis'ten de geçti. Yasaya son onayı vermesi beklenen Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, 20 yılı aşkın süredir ülkenin liderliğini yapıyor.

YASAYI İHLAL EDENLERE AĞIR PARA CEZASI

Yeni yasa ile birlikte, başörtüsü yasağını ihlal eden vatandaşlara 7 bin 920 Tacikistan Somoni’si (yaklaşık 25 bin TL) para cezası verilecek. Hükümet yetkilileri için bu ceza 54 bin Somoni’ye, dini otoriteler için ise 57 bin 600 Somoni’ye kadar çıkabilecek.

BAŞÖRTÜSÜ VE DİĞER KIYAFET YASAĞI

Başörtüsü yasağı, Tacikistan’da uzun süredir gayri resmi olarak uygulanmaktaydı. 2007 yılında yapılan bir düzenleme ile kız öğrencilerin hem başörtüsü hem de mini etek giymesi yasaklanmıştı. Ayrıca, ülkede erkeklerin sakal uzatması da yasaklandı. Son on yılda binlerce erkek, polis zoruyla tıraş ettirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.