Trump: Görevde olsaydım ne İsrail'e saldırı ne Ukrayna'da savaş olurdu

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, Maryland'deki Amerikan Muhafazakar Birliği'nin geleneksel Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda (CPAC 2024) yaptığı konuşmada, "Görevde olsaydım, ne İsrail'e saldırı olurdu, ne de Ukrayna'da savaş" dedi.

Trump: Görevde olsaydım ne İsrail'e saldırı ne Ukrayna'da savaş olurdu
Yayınlanma:

Trump, ABD'nin sınırlarının Biden yönetimi altında yok olacağını, orta sınıfın büyük bir kısmının yok edileceğini ve şiddetli suçların artacağını belirtti. 4 yıl önceki uyarılarının haklı çıktığını vurgulayan Trump, "Her konuda haklı çıktık" dedi ve Biden'ın yeniden seçilmesi halinde durumun daha da kötüleşeceğini iddia etti.

Trump, göçmenleri "yasa dışı uzaylılar" olarak nitelendirerek, Biden'ın yeniden seçilmesi durumunda göçmen sayısının 50 milyonu geçeceğini, sağlık, sosyal güvenlik ve eğitim sistemlerinin çökeceğini, çetelerin ABD topraklarını işgal edeceğini öne sürdü. Kendi döneminde sınır güvenliğini sağladığını belirten Trump, sınırın en güvenli hale geldiğini savundu. Biden ve "haydutlarının" yeniden seçilmesi halinde, Çin'in ABD'ye hükmedeceğini savundu ve "Ben Çin'in elinden 400 milyar dolar aldım. Çok mutlu olmadılar. Sonra birden Çin virüsü çıktı" dedi.

Trump, görevi sırasında hiç savaş çıkmadığını iddia ederek, "Görevde olsaydım, ne İsrail'e saldırı olurdu, ne de Ukrayna'da savaş" diye konuştu. İran'ın iflas ettiğini ve Hamas ile Hizbullah'ı finanse edecek durumda olmadığını söyleyen Trump, şimdi Tahran'ın tekrar zenginleştiğini iddia etti. Ayrıca, başkanlığı döneminde DAEŞ'i yok ettiğini ve terör örgütünü 4 haftada ortadan kaldırdıklarını iddia etti.

Biden'ın demokrasi için bir tehdit olduğunu savunan Trump, "Trump'a oy vermek, özgürlüğünüz için bir oy olacak. Tiranlıktan kurtuluşunuzun pasaportu olacak" dedi ve "Biden ve çevresinin Amerika'nın özgürlüğünü yok etmeye çalıştığını" öne sürdü. "Haydutlar" tarafından kendisine karşı gereksiz yere 4 soruşturma açıldığını belirten Trump, bunları "Stalin dönemi tarzı mahkemelere" benzetti.

Trump, sınırdan 16 milyon insanın girdiğini ve bunların kim olduğunun bilinmediğini belirterek, "Biden'a 'kovuldun, defol buradan, ülkemizi yok ediyorsun' diyeceğiz" dedi. "Çalışkan Amerikalılar için 5 Kasım Özgürlük Günü olacak" diyen Trump, yalancılar, dolandırıcılar ve sahtekarlar için de kıyamet günü olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.