Trump rakibi Kamala Harris’e iki kez bağış yapmış!

ABD kasım ayında yapılacak olan seçimlere Başkan Joe Biden çekilmesi ve Yardımcısı Kamala Harrisle girmesi seçimi çekişmeli hale getirdi. Trump yaptığı açıklamada Harris’i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak açıklamasında bulundu. Ayrıca Trump’ın Kamala Harris’e iki kez bağış yaptığı da ortaya çıktı. İşte detaylar…

Trump rakibi Kamala Harris’e iki kez bağış yapmış!
Yayınlanma:

Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ve eski Başkan Donald Trump, bu beklenmedik gelişmenin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Harris’i yenmek, Biden’ı yenmekten daha kolay olacak” dedi. Trump’ın bu açıklaması, seçim sürecinin ne kadar çekişmeli geçeceğinin sinyallerini verdi.

TRUMP İKİ KEZ BAĞIŞ YAPTI

Kamala Harris’in seçimde Trump’a karşı nasıl bir strateji izleyeceği merak edilirken, ABD basınında dikkat çekici bir bilgi ortaya çıktı. Finansal kayıtlara göre Trump, Harris’e geçmişte iki kez bağış yaptı. 2011 yılında 5 bin dolar, 2013 yılında ise 1,000 dolarlık bağışlar, Trump’ın Harris’in Kaliforniya başsavcılığı kampanyalarına destek verdiğini gösteriyor.

Trump’ın başkanlığı öncesinde, iş insanı olarak Demokrat Parti’ye yaptığı bağışların olağan bir durum olduğunu belirten uzmanlar, bu tür bağışların siyasi arenada sıkça görüldüğünü ifade ediyor. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu bağışlar, Trump’ın Harris’e karşı geçmişteki desteklerini de gözler önüne serdi.

trump-1.jpg

TRUMP’IN KIZI DA BAĞIŞ YAPANLAR ARASINDA

Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın da 2014 yılında Harris’in kampanyasına 2,000 dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı. The Sacramento Bee gazetesinin 2020’deki haberinde, Trump’ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015’te, Harris’in bu bağışları insan hakları savunucusu bir vakfa bağışladığı belirtilmişti.

SEÇİM YARIŞI KIZIŞIYOR

Kamala Harris’in Demokratların adayı olarak seçimde Trump’a karşı nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. Trump’ın geçmişte yaptığı bağışların seçim sürecinde nasıl bir etkisi olacağı ise henüz belirsiz. Ancak bu gelişmeler, seçim yarışının ne kadar çekişmeli ve ilginç geçeceğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.