UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk ailesinden ayrı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre, Gazze'de 17 bin çocuğun, İsrail'in Şerit'e yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı ailesinden ayrı veya refakatsiz kaldığı tahmin ediliyor.

UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk ailesinden ayrı
Yayınlanma:

UNICEF'in Filistin'deki İletişim Direktörü Jonathan Crickx, Cenevre'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nde bulunan çocukların dramatik durumunu paylaştı. Crickx, her bir çocuğun içinde yürek burkan bir hikaye barındırdığını belirtirken, bu durumun Gazze'deki yerinden edilmiş nüfusun yüzde 1'ini oluşturduğuna dikkat çekti. Ancak, güvenlik ve insani koşullar nedeniyle bu sayının kesin olarak doğrulanmasının neredeyse imkansız olduğunu da vurguladı.

Crickx, Gazze'den döndüğü deneyimleri paylaşarak, birçok çocuğun savaşta kayıplar verdiğini ve bu çocukların büyük bir kısmının aile üyelerinden birini kaybettiğini ifade etti. Anne veya babasını kaybetmiş olanların yanı sıra, hem anne hem de babasını kaybetmiş çocuklarla karşılaştığını söyledi. Gazze'deki ailelerin temel ihtiyaçları olan gıda, su ve barınak konularında yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Crickx, çocukların ruh sağlıklarının ciddi şekilde etkilendiğini ve savaş öncesinde zaten 500 binden fazla çocuğun ruh sağlığına ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğunu hatırlattı. Günümüzde ise bu ihtiyacın 1 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Crickx, çocukların aşırı derecede kaygı, iştahsızlık, uyku problemleri gibi belirtiler gösterdiğini ve ruh sağlığı ve psikososyal destek sağlanması için ateşkesin şart olduğunu dile getirdi. Çocukların bu çatışmayla ilgisi olmadığını ve herhangi bir çocuğun şiddete maruz bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, din, dil, ırk fark etmeksizin hiçbir çocuğun yaşaması gerekmeyen acıları çekmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.