UNICEF Lübnan’daki durumdan edişe ediyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Lübnan'daki insani durumun hızla kötüleşmesi nedeniyle derin endişelerini dile getirdi. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in ülkeye yönelik saldırıları hakkında bir açıklama yaptı.

UNICEF Lübnan’daki durumdan edişe ediyor
Yayınlanma:

Russell, son bir haftada "en az 80" çocuğun yaşamını yitirdiğini ve yüzlerce çocuğun yaralandığını belirtti. Ayrıca, ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını, bu kişilerin 300 binden fazlasının çocuk olduğunu vurguladı. Binlerce çocuğun şu anda sokaklarda ya da sığınaklarda yaşadığını ve çoğunun temel ihtiyaç maddelerini yanlarına almadan evlerini terk ettiğini ifade etti.

"İNSANİ KOŞULLAR HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR"

İnsani koşulların her geçen gün daha da kötüleştiğine dikkat çeken Russell, UNICEF ve ortaklarının sahada çocuklara ve ailelere yardım sağladığını ancak şiddetin artmasıyla insani ihtiyaçların da büyüdüğünü kaydetti. Russell, Lübnan'daki çatışmaların durdurulması çağrısında bulunarak, tüm taraflara çocukların ve sivil altyapının korunması için acil önlemler alması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Lübnan makamlarının verilerine göre, bu saldırılarda 104'ü çocuk olmak üzere toplam 1273 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah ile süren çatışmalar sonucu, İsrail ordusu 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi.

Hizbullah ise karşılık olarak İsrail’e roket ve füze saldırıları gerçekleştirdi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içinde yüz binlerce insan yerinden oldu ve göç dalgası baş gösterdi. Başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere doğru göç devam ederken, Suriye'ye de on binlerce kişinin kaçtığı bildiriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.