Volodimir Zelenskiy: "Savaşın sonuna yaklaşıyoruz"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair önemli açıklamalarda bulundu. Ateşkese yönelik hazırladığı bir plan olduğunu belirten Zelenskiy, bu planı ABD Başkanı Joe Biden ve başkan adaylarıyla paylaşmak istediğini dile getirdi.

Volodimir Zelenskiy: "Savaşın sonuna yaklaşıyoruz"
Yayınlanma:

İtalya'nın Cernobbio kasabasında düzenlenen uluslararası Ambrosetti Forumu'nda konuşan Zelenskiy, Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zelenskiy, topraklarından vazgeçmelerini öneren ültimatomları kesinlikle kabul edemeyeceklerini vurgulayarak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden ödün vermeyeceğini söyledi.

"BİR PLAN HAZIRLADIM VE BUNU BİDEN İLE PAYLAŞACAĞIM"

Ateşkese yönelik bir plan hazırladığını duyuran Zelenskiy, bu planı ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden ile paylaşacağını belirtti. Zelenskiy, "Amerika'ya bağlı bazı noktalar var. Bu nedenle ilk temas Biden ile olacak. Umarım bu planı ona ve diğer başkan adaylarına sunma fırsatı bulurum. Şu ana kadar hiçbir şeyi paylaşmadık," ifadelerini kullandı.

RUSYA’NIN SALDIRILARINDA KUZEY KORE VE İRAN YAPIMI SİLAHLAR KULLANILIYOR

Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarında Kuzey Kore yapımı füzeler kullanıldığını öne sürdü. Bu iddialarını kanıtlamak için füze kalıntılarına ve video kayıtlarına sahip olduklarını belirtti. Ayrıca İran yapımı füze ve dronların da saldırılarda kullanıldığını ifade etti. Silah kullanımı konusunda İtalya ile bir sorunlarının olmadığını da ekledi.

"SAVAŞIN SONUNA YAKLAŞIYORUZ"

Zelenskiy, savaşın sonuna yaklaştıklarını belirterek, bu sürecin yeniden toparlanma konferansları ve somut ekonomik anlaşmalarla hızlandığını dile getirdi. Ukrayna'nın ekonomik olarak güçlenmesinin savaşın bitişine yönelik bir adım olduğunu vurgulayan Zelenskiy, savaşı sona erdirmek için uluslararası desteklere olan ihtiyacı bir kez daha hatırlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.