Yunanistan'da aşırı sıcaklardan 6 turist öldü

Yunanistan'da sıcak hava dalgası nedeniyle haziran ayında sıra dışı bir şekilde turist ölümleri yaşandı.

Yunanistan'da aşırı sıcaklardan 6 turist öldü
Yayınlanma:

Son olarak, 67 yaşındaki bir Alman turist Girit adasında ölü bulundu. Turist, Sougia beldesinde tek başına doğa yürüyüşüne çıkmış ve bir süre sonra eşine kötü hissettiğini belirterek haber vermiş. Ardından derhal arama kurtarma operasyonu başlatılmış ve insansız hava araçlarıyla yapılan çalışmalar sonucunda turistin cesedi Trypiti kanyonunda bulunmuş.

Bu olay, Yunanistan'da haziran ayında yaşanan sıcaklık artışının etkisiyle gerçekleşen turist ölümleri arasında yer alıyor. Bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı bu dönemde, birçok turist zorlu doğa koşullarıyla karşı karşıya kaldı. Aynı dönemde hala kayıp olan turistler de bulunuyor. Sikinos adasında iki Fransız kadın, Amorgos adasında bir Amerikalı turist aranıyor.

Bu trajik olayların yanı sıra geçtiğimiz günlerde İngiliz televizyon ünlüsü ve doktor Michael Mosley Sömbeki (Simi) adasında kaybolmuş, cesedi dört gün sonra bulunmuştu. İyon Denizi'ndeki Mathraki adasında bir Amerikalı ve Samos (Sisam) adasında bir Hollandalı turistin ölümü de aynı dönemde gerçekleşmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.