"100 şirket halka arz onayı bekliyor"

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, masalarında yüz halka arz başvurusu beklediğini açıkladı.

"100 şirket halka arz onayı bekliyor"
Yayınlanma:

Küçük yatırımcıların borsaya olan ilgisi son yıllarda artarken, halka arz edilen şirketlerin sayısında da belirgin bir artış gözlemleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu artışın borsa açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Biz, bu 8,5 milyon kişinin heves, oyun gibi girdi-çıktı mantığı ile değil, yatırımcı mantığıyla bakmasını istiyoruz" dedi.

Gönül, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda, insanların paralarını değerlendirmek için farklı enstrümanlar arayışında olduklarından dolayı borsaya yöneldiklerini açıkladı. Gönül, SPK'nın masasında yaklaşık 100 halka arz başvurusu olduğunu belirterek, "Firmalar, bu halka arz taleplerinin bir an önce gerçekleşmesini istiyorlar. Ancak biz, halka arz yaparken sadece dosyanın tamamlanmasına odaklanmıyoruz. Firmanın gereken şartları karşılayıp karşılamadığı, piyasanın bu talebi karşılayıp karşılayamayacağı gibi faktörlere de dikkat ediyoruz. Çok hızlı halka arz yapmak da bazen iyi bir fikir olmayabilir. Bu yılki başvurularla devam etme eğilimindeyiz gibi görünüyor. Yani şu anki sayılarla devam edeceğiz gibi görünüyor. 100 başvuru var diye, gelecek sene 100 halka arza onay çıkmaz. Bu yıl 50 civarında bitiririz, gelecek yıl talebe bakar ona göre değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

En büyük halka arzların başında gelenlerden birinin 6,8 milyar lira ile gerçekleştiğini belirten Gönül, bu alandaki talebin oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Ayrıca, bekleyen daha büyük halka arz taleplerinin bulunduğunu ve bu talepleri gözlemleyerek değerlendirmeye aldıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.