2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı: Emekliler zor durumda! Emekliye yapılan yüzde 5'lik zam yeterli değil!

Türkiye’de 16 milyon emeklinin olduğunu belirten 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emeklilerin enflasyonun altında ezildiklerini ve mağdur olduğunu vurguladı. Emeklilerin zor durumda olduğunu ve geçinemediğini belirten Hürkardeş, emekliye yapılan zammın yeterli olmadığını ifade etti.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı: Emekliler zor durumda! Emekliye yapılan yüzde 5'lik zam yeterli değil!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ekonomik krizin ve artan enflasyonun en çok emeklileri etkilediğini belirten 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emeklilerin zor durumda olduğunu ve geçinemediğini söyledi.

whatsapp-image-2024-01-27-at-12-32-49.png

TÜRKİYE'DE 16 MİLYON EMEKLİ VAR!

Türkiye’de 16 milyon emeklinin olduğunu belirten Hürkardeş, emeklilerin ekonomik kaygılar içerisinde yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Açıklanan enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Ancak açıklanan enflasyon rakamları baz alınarak emeklilere zam yapılıyor. Ancak enflasyon yüzde 127! Yani enflasyon 3’lü hanelerde. Açıklanan enflasyon rakamları baz alınarak zam yapıyorlar. Ancak sokağın ve pazarın enflasyonu çok farklı.”

whatsapp-image-2024-01-27-at-12-32-52.png

Ankara’da kira fiyatlarının arttığını belirten Hürkardeş, “Bugün Ankara’da en kötü kira fiyatı 10 bin lira oldu. Mutfak masraflarını saymıyorum. Kök maaşı 4 bin, 5 bin ve 6 bin olan bir emekli yüzde 33 zam alabiliyor. Sıfır zam alan emekliler de var." dedi.

"YOKSULLUK SINIRI 50 BİNE DAYANDI!"

Salman Hürkardeş, Türkiye'de enflasyonun artmasıyla beraber, yoksulluk sınırının da arttığına dikkati çekerek, “Asgari ücretin 17 bin 2 TL oldu. Açlık sınırı 15 bin liraya, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. 50 milyon insan yoksulluk sınırının altında çalışıyor. Verilen zamlar bir şeye kifayet etmeyecek." ifadesini kullandı.

Hürkardeş, emeklilerin örgütlenerek hareket etmeleri gerektiğini vurgulayıp, “Emeklilerin sendikalaşarak mücadele etmesinden başka çözüm yolu yok. Emekliler kitlesel olarak hareket etmeli. Emekliler mücadele edecek, dernek olarak da mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

"EMEKLİLERE VERİLEN YÜZDE 5’LİK EK ZAM YETERLİ DEĞİL!"

Emeklilere verilen yüzde 5’lik ek zammın yeterli olmadığını vurgulayan Hürkardeş, yapılan bu zamla emeklilerin maddi sıkıntısının geçmediğini ve yapılan bu zammın emekliyi kurtarmayacağını ifade ederek, “Ömrümüzün sonbaharını insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak istiyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2024-01-27-at-12-32-52-1-001.png

Günümüzde emeklileri ikiye bölerek bir kısmına yüzde 49,25, bir kısmına yüzde 37,57 olarak zam verildiğini de dile getiren Hürkardeş, “7 bin 500 TL taban aylık 10 bin TL’ye yükseltilip, işçi ve esnaf emeklilerine uygulanacak yüzde 37,57 zam oranı 5 puan arttırılarak yüzde 42,6’ya çekildi. Kök maaşa zam gelmiyor.” diye belirtti.

“EMEKLİYİ GEÇİNEMEYECEK HALE DÜŞÜRDÜLER”

Hürkardeş, asgari ücretin artmasın ardından hemen hemen her ürüne zam geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“İğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Çocuğumuzun eline bakar olduk ya da ilerlemiş yaşımızda mecburen çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Emeklileri geçinemeyecek hale düşürüldüler. Evet 2024’e emekliler olarak damga vuracağız. Emekliler olarak, insanca yaşamak istiyoruz.”

Salman Hürkardeş, emeklilerin sadece ekonomik sorunları olmadığını, yargısal sorunları olduğunu da aktardı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.