2023 Haziran ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? Memur ve emekli zammı belli mi? 2023 Haziran enflasyon belli oldu mu?

2023 Haziran ayı enflasyon belli oldu mu? Memur ve emekli zammına karar verecek olan enflasyon ne zaman belli olacak? Haziran ayında enflasyon düşecek mi? Enflasyon artacak mı? Tüik enflasyon açıklaması merakla bekleniyor…

2023 Haziran ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? Memur ve emekli zammı belli mi? 2023 Haziran enflasyon belli oldu mu?
Yayınlanma:

HAZİRAN ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun, her ayın başında açıkladığı bir önceki aya ait enflasyon verileri, iç pazar ve maaş zamları için büyük öneme sahip. Memur ve emeklilere yapılacak ara zammın öncesinde açıklanacak son veri olması sebebiyle Haziran ayı rakamları büyük merakla bekleniyor. Peki Haziran enflasyon ne zaman açıklanacak? TÜİK 2023 Haziran ayı enflasyon verileri ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? İşte detaylar...

TÜİK 2023 HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA AÇIKLANACAK?

TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verileri, 3 Temmuz Pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak. Haziran ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından kira artış oranı netleşirken bu rakamlar aynı zamanda emekli ve memur zam oranı için son veri olacak.

3 TEMMUZ’DAN 5 TEMMUZA ERTELENMİŞTİ

3 Temmuz olarak açıklanan daha sonrasında 5 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacağı duyurulan enflasyon verilerinin ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da belli olacak.

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu. TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,17 iken, bu anket döneminde yüzde 38,55 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 29,84 iken, bu anket döneminde yüzde 30,65 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,74 ve yüzde 18,12 olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı enflasyonunu 5 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada açıklamış ve 2023 Mayıs enflasyonu aylık 0,04 olmuştu. Buna göre, yıllık enflasyon ise %39,59 olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.