2023 Memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?

2023 Memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? İşte detaylar…

2023 Memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
Yayınlanma:

Emekli maaşı alan 15 milyona yakın vatandaş bayram öncesi maaş zammı bekliyordu. Her yıl olduğu gibi bu yılda emekliye temmuz zammı yapılacak. Ancak asgari ücretin bayram öncesinde açıklanması ile birlikte emekli maaş zammının da açıklanması beklentileri oluşmuştu. Milyonlarca emekli vatandaş emekli maaşına ne kadar zam gelecek, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor. Emeklinin beklediği o haber az önce geldi. Asgari ücret zammı tüm dengeleri değiştirdi. En düşük emekli maaşı ortaya çıkıyor.

61d2b0dd2403c0786e02f4c0.webp

HAZİRAN AYI ENFLASYON TAHMİNLERİ YAYINLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileri heyecanla takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları da merakla bekleniyor. Asgari ücret zammının açıklanması sonrası gözler memur ve emekli maaş zammında. Emekliler ve memurlar tunik tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verilerini heyecanla bekliyor. Şu ana kadar enflasyon ile ilgili yeni bir açıklama yapılmadı ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon tahminleri yayınlandı. Bu verilerde emekli maaşlarına yapılacak olan zam için son derece önemli.

ZAM GÖRÜŞMESİ YAPILACAK

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan velilerin yanı sıra emekli maaş zammı hesaplanırken asgari ücret zammı ve kamu işçilerine yapılan maaş zammı da göz önünde bulundurulacak. Yani emekliyi temmuz ayında Enflasyonun çok üstünde bir zam oranı bekliyor. Merkez Bankası Haziran ayı enflasyon tahminleri açıklandı. Bu durumda 6 aylık enflasyonun %20'ye yakın olması bekleniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emekliye Enflasyonun çok üstünde bir zam yapılacak. Emekli maaş zammı oranının en az %45 olacağı tahminler arasında yer alıyor. Ancak emekliye kademeli zam konusu da bir süredir konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrasında Hazine ve maliye bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanını kabul edecek ve bu durumda zam görüşmesi yapılacak.

1200x627-emekli-zammi-memur-zammi-son-dakika-emekli-ve-memur-maasi-ne-kadar-oluyor-1640777014296.jpg

EMEKLİ MAAŞININ 10 BİN LİRA OLACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Emekli maaş zammı ile ilgili diğer biri iddia ise en düşük emekli maaşına yapılacak olan artış oldu. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseleceği gündemde. Emeklileri heyecanlandıran Bu gelişme ile birlikte 7500 TL ve üstü maaş alan emeklilerin maaşlarının ise 13-14 bin TL aralığında değişeceği tahmin ediliyor. net rakamlar ise Temmuz ayının ilk haftasında belli olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.