2024 yılında altın fiyatları ne olacak?

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, İsrail- Filistin savaşının verdiği etkiler, enerji alanındaki soğuk savaşlar, Orta Doğu’daki karışıklıklar, altının onsunda anlık düşüşlere ya da yükselişlere yol açtığını söyledi.

2024 yılında altın fiyatları ne olacak?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Küresel gelişmelerin altının ons değerini etkilediğini belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, altının ons fiyatının 2150 dolara kadar çıktığına dikkat çekti.

whatsapp-image-2023-10-11-at-11-37-13.jpg

ALTININ ONS FİYATI 2 BİN DOLARI GEÇTİ!

İsrail- Filistin savaşının verdiği etkiler, enerji alanındaki soğuk savaşlar, Orta Doğu’daki karışıklıklar, altının onsunda anlık düşüşlere ya da yükselişlere yol açtığını söyleyen Sönmez, "2023 yılı çok dalgalı geçti. Özellikle ons 1700 - 2150 dolar arasında sürekli iniş çıkış gösterdi. Altın fiyatların dalgalanmasına neden oldu. Döviz kurundaki dalgalanmalar altın piyasasını da etkiledi. Çünkü ons bedeli dünya borsalarında dolarla ölçülüyor. "

thumbs-b-c-643c233d27b9a130848cd2e38a138d92.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati döneminde kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasıyla döviz kurunun stabil tutulduğunu anımsatan Sönmez, o dönemde altın/ TL bazında aşırı derece etkileşim göstermediğini ifade etti.

thumbs-b-c-af58f600716745e6a6d3e00c13b92f0b.jpg

Timuçin Sönmez, altının ons değerinin son 2 yıldır ivme kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2021 yılının ağustos aylarında ons 2 bin doların üstüne çıktı. 3 yıl sonra tekrardan tarihi bir zirve yaptı. 2150 dolara kadar çıktı. Şu an da 2160 dolar civarında. 2150 dolara çıkması bizi tedirgin etti. Bu durumu dünyadaki enflasyona ve küresel gelişmelere bağlıyoruz. Onsun dolar bazındaki zirvesi bizim için çok önemli. TL kısmına çok fazla değerlendirmiyoruz. Türkiye'de enflasyon çok yüksek. döviz kurları etkilendiği için ama ons 2150 dolara çıkması bize yeni bir yön verdi. Bu belirsizliği görmemiz lazım. Diğer emtia fiyatları da artıyor. Örneğin çeliğin ons fiyatı 140 doları geçti. Bu durumda bizi tedirgin ediyor. Petrol fiyatları ise stabil."

Altının güvenli bir liman olduğunu belirten Sönmez, "Türk Lirası (TL) bazında altın her zaman kâr eder." dedi.

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin piyasası derinden etkilediğini aktaran Sönmez, " Akdeniz'de enerji savaşları devam ediyor. Savaşların en temel sebebi enerji. Enerjiye ve ticarete hakim olmak için savaşlar çıkıyor." diye belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.