ABD enflasyon verisi bu hafta açıklanıyor!

ABD’de yaşanabilecek resesyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalar sert kayıplar yaşadı. Bu hafta ise gözler ABD'de açıklanacak olan kritik enflasyon verisine çevrildi. İşte detaylar…

ABD enflasyon verisi bu hafta açıklanıyor!
Yayınlanma:

Geçtiğimiz hafta, ABD ekonomisine dair artan resesyon endişeleri küresel piyasalarda tarihi satış baskısına neden oldu. Piyasalar, bu endişelerin etkisiyle karışık bir seyir izlerken, sonraki günlerde kısmi toparlanma görüldü.

KÜRESEL PİYASALAR RAHATLIYOR

ABD'de açıklanan istihdam verileri, resesyon endişelerini artırarak risk algısının önemli derecede yükselmesine yol açtı. Ancak, Merkez Bankası (FED) yetkililerinin "güvercin" açıklamaları ve işsizlik maaşı başvurularının gerilemesi, küresel piyasalara bir miktar rahatlama sağladı.

BU HAFTANIN BEKLENEN ENFLASYON VERİLERİ

Piyasaların bu hafta odaklandığı ana konu, ABD’de açıklanacak enflasyon verileri. Haziran ayında enflasyonun yıllık bazda yüzde 3,0 olarak gerçekleşmesi beklenirken, aylık bazda ise yüzde -0,1 olarak açıklanması tahmin ediliyor. Ancak, aylık bazda enflasyonun yüzde 0,2 olarak açıklanabileceği öngörülüyor.

VERİNİN ETKİLERİ VE FED'İN KARARLARI

ABD'deki bu önemli veri, ekonomiye dair sinyaller verebilir ve Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı üzerinde etkili olabilir. Ayrıca, bu enflasyon verisi para piyasaları ve değerli metaller üzerinde de önemli bir etki yaratabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.