ABD’li banka altında 2025’i işaret etti

ABD'nin önde gelen uluslararası yatırım bankalarından Goldman Sachs, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çekici bir tahminde bulundu. Yatırım bankası, ons altın fiyatının 2025'in başlarında 2700 doları geçeceğini öngörüyor.

ABD’li banka altında 2025’i işaret etti
Yayınlanma:

Goldman Sachs'ın yayımladığı notta, bankanın altın fiyatlarına yönelik olumlu görüşü vurgulandı. Banka, merkez bankalarının güçlü talebini ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu haftaki toplantısında faiz indirimine gitme beklentisini öne çıkardı. Analistler Lina Thomas ve Daan Struyven'in hazırladığı raporda, "Fed'in bu Çarşamba günü 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı senaryosunda, altın fiyatlarında kısa vadeli bir düşüş görebiliriz. Ancak uzun vadeli altın alım tavsiyemizi ve 2025'in başlarında 2700 dolar fiyat hedefimizi sürdürüyoruz." denildi.

Medya Tava'nın haberine göre yatırımcılar, Fed'in bu hafta faizleri ne ölçüde indireceğine dair belirsizlik yaşıyor. Bazı yatırımcılar yarım puanlık bir indirim beklerken, Goldman Sachs 25 baz puanlık bir indirim öngörüyor. Bu durum, piyasada farklı beklentilere yol açmış durumda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.