AHESEN Başkanı Kandemir: Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, "Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, memur maaşları bu koşullara ayak uydurabilecek düzeyde değil." dedi.

AHESEN Başkanı Kandemir: Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor
Yayınlanma:

AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, zorlu ekonomik ve çalışma koşullarının gün geçtikçe iyileşmesi beklenirken daha da kötüye gittiğini söyledi.

Kandemir, hayat pahalılığının her geçen gün arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sahada görev yapan birçok arkadaşımız, özellikle Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor. Beklenen enflasyon memur ücret artışı, açıklanan enflasyon oranıyla yüzde 19 olacak. Ancak bu artış, daha birkaç gün önce açıklanan elektrik zammının yüzde 38 olduğu bir dönemde ve gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğu bir ortamda yetersiz kalıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, memur maaşları bu koşullara ayak uydurabilecek düzeyde değil."

Kandemir, Aile Sağlığı Merkezleri’nin tüm giderlerinin sabit bir ödenekle Aile Hekimleri tarafından karşılandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Toplum sağlığı için çalışan hekim arkadaşlarımız, aynı zamanda sağlık merkezlerini ayakta tutabilmek için azami çaba harcıyor. Şartların giderek ağırlaşması Aile Sağlığı Merkezlerini de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Aile hekimliği harcama kalemlerinin artış oranı; kiralar, tıbbi malzemeler, personel giderleri, elektrik gibi giderler düşünülünce çok daha fazla. Memur zammı refah payı dışında Aile hekimliği çalışanları için Aile sağlığı merkezlerinin sürdürülebilir hizmetini sağlayacak iyileştirme acilen yapılmalıdır."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.