Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan faiz indirimi uyarısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Merkez Bankası'na faiz indirimi konusunda uyarıda bulundu. Ardıç, "Erken bir faiz indirimi, bugüne kadar ödediğimiz bedellerin boşa gitmesi anlamına gelecektir" dedi. Ardıç, Merkez Bankası'nın alacağı kararlara güvendiklerini belirtti.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç'tan faiz indirimi uyarısı
Yayınlanma:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, ASO Eylül ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yüksek faiz nedeniyle sanayicilerin büyük zarar gördüğünü belirten Ardıç, büyük fedakârlıkta bulunduklarını belirtti. Erken faiz indirimi olması halinde ödedikleri bedellerin boşa gideceğini söyleyen Ardıç, Merkez Bankası'nın alacağı kararlara güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

"KAMU TASARRUFU ŞART"

"Enflasyon direncini kırmak için kamunun tasarrufu şart" diyen Ardıç, "Sıkı maliye politikası, sadece yüksek enflasyon dönemlerinde değil, makro istikrarın sağlandığı dönemlerde de yürütülmelidir. Kamu desteğinin sınırlı kaldığı bir enflasyonla mücadele politikası, faizlerin uzun süre yüksek kalmasına ve ekonomimizin daha fazla tahribata uğramasına neden olacaktır. Nitekim Merkez Bankası tarafından yapılan ‘Dezenflasyonun en verimli biçimde ilerlemesi için maliye politikasından gelecek güçlü bir desteği önemsiyoruz' açıklaması da görüşümüzü teyit ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.