Ankara’nın en ucuz semti nerede? ATEM Başkanı açıkladı!

Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu vurgulayan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, "Ankara’da kiralık ev fiyatının en ucuz ilçelerinin başından Sincan, Çubuk ve Polatlı geliyor. Özellikle Sincan'ın Temelli semtinde kiralar çok daha uygun. Temelli Ankara'nın en ucuz semti diyebiliriz. " dedi.

Ankara’nın en ucuz semti nerede? ATEM Başkanı açıkladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: ESRA SARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistikleri bugün açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu.

TÜRKİYE GENELİNDE HAZİRAN AYINDA 79 BİN 313 KONUT SATILDI

Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 13 bin 25 ile İstanbul, 6 bin 866 ile Ankara ve 4 bin 361 ile İzmir olurken; en az olduğu iller sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkâri, 44 ile Tunceli ve Bayburt oldu.

TÜİK’in haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da uzun bir süredir konut piyasasında durağanlık yaşandığını anımsattı.

Ankara'da haziran ayında 6 bin 886 konutun satılması durumunu 'iyi' olarak değerlendiren Akçam, ikinci el konut satışlarında hareketlilik yaşandığını kaydetti.

ANKARA'DA ESKİ BİNALARA RAĞBET ARTTI!

Son aylarda konuta olan talebin fiyatlar yüzünden azaldığını belirten Akçam, Ankara’da sıfır konutların satış oranının çok düşük olduğunu ifade ederek, "Ankara’da eski binalara rağbet arttı. Sıfır konutta durağanlık halen devam ediyor. Konut piyasası şu an durağan ancak 1 ay sonra kiralık ev sektöründe hareketlilik olacak. Çünkü öğrenciler ve ataması yapılan memurlar Ankara'ya gelecek." dedi.

ANKARA'NIN EN UCUZ SEMTİ SİNCAN!

Ankara'da kira fiyatlarının ilçeden ilçeye değişiklik gösterdiğini dile getiren Akçam, şunları kaydetti:

"Ankara’da kiralık ev fiyatının en ucuz ilçelerinin başından Sincan, Çubuk ve Polatlı geliyor. Özellikle Sincan'ın Temelli semtinde kiralar çok daha uygun. Temelli Ankara'nın en ucuz semti diyebiliriz. 25 ilçenin ortalaması 32 bin lira. En yüksek kiralar Çankaya'da. Çankaya’da ortalama kiralar 35-40 bin arasında ancak lüks konutların fiyatı 172 bin liraya kadar çıkabiliyor. Oda olarak, ilan portallarını sürekli inceliyoruz. Fiyatları takip ediyoruz."

Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu vurgulayan Akçam, bu durumdan en çok öğrencilerin mağdur olduğunu anımsattı.

Kiralık eve ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olabileceklerini dile getiren Akçam, şöyle konuştu:

"Ankara’da kiralık konut bulmakta zorluk çeken öğrencilere yardımcı olacağız. Öğrenciler odamıza başvurabilir. Öğrenciler ve ev sahipleri arasında bir köprü görevi göreceğiz."

ÜNİVERSİTELERDE İKİNCİ ÖĞRETİMİN KALKMASI KİRALARI ETKİLER Mİ?

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu konuya ilişkin Akçam, "Konut piyasası belirsiz. Ancak alınan bu karar kiralık ev fiyatları artırma noktasında etkilemez. Piyasa biraz rahatlar. Kira fiyatlarının yukarı çıkmasını engeller." ifadelerini kullandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.