Ankara'nın meşhur köftesine at eti karıştı iddiası!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşişli ürünler arasında tek tırnaklı yani at ya da eşek eti tespit edilen lokantaların listesi yayınlandı. Başkent Ankara’da çok meşhur olan ve müşterilerinin sırada beklediği bir işletmenin pişmemiş köfte ürünlerinden alınan numunelerde tek tırnaklı et tespit edildi.

Ankara'nın meşhur köftesine at eti karıştı iddiası!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşişli ürünler arasında tek tırnaklı yani at ya da eşek eti tespit edilen lokantaların listesi dün yayınlandı. Bolu, Adana, Balıkesir, Mersin, Bursa, Zonguldak, Sakarya, İzmir ve Ankara’daki tam 10 farklı işletme karşımıza çıkıyor. Aralarında pide kebap salonu, köfteci, kasap ve lokantaların yer aldığı bu işletmelerde at ve eşek eti tespit edilen ürünler arasında ise kıymalı yumurtadan köfteye, pide harcından sucuğa kadar çeşitli et ürünleri yer alıyor.

ANKARA'NIN MEŞHUR KÖFTECİSİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Altındağ’da yer alan firmanın pişmemiş köfte ürünlerinden alınan numunelerde tek tırnaklı et tespit edildi. Bakanlığın tespitlerinin yer aldığı liste kurumun resmi sitesinde yayınlandı.

whatsapp-image-2024-10-03-at-13-17-43.jpeg

SANAYİ KÖFTECİSİ!

Ankara’da faaliyet gösteren ve "sırada bekleten lezzet" sloganıyla uzun yıllardır sanayi köftecisi olarak bilinen "Bizim Köfte" ilk bakışta listede fark edilmiyor. Firma listede ticari ünvanı olan Sizin Köfteci Restoran Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Limited Şirketi ismiyle yer alıyor. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan firma ise yaptığı açıklama ile iddiaları reddetti.

"HAKKIMIZDA ÇIKARILMIŞ OLAN TÜM İDDİALAR ASILSIZDIR"

Bizim Köfteci'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hakkımızda çıkarılmış olan tüm iddialar asılsızdır. Aldığımız tüm ürünler Helal Sertifikası bulunmaktadır. Hakkımızda asılsız haber yapanlar için gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Aldığımız ürünlerin sertifikalarını ve faturalarını şeffaf şekilde size sunmak için tüm belgelerimizi paylaşım için hazırlıyoruz. " ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2024-10-03-at-13-27-41.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.