Arslan: İşçilerin başka bir sendikaya üye olmaya zorlanıyor

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “İşçilerin örgütlendikleri ve kadro sürecinde birlikte mücadele verdikleri sendikaları dışında, başka bir sendikaya üye olmaya zorlanması, bireysel sendika özgürlüklerine aykırıdır" dedi.

Arslan: İşçilerin başka bir sendikaya üye olmaya zorlanıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Arslan: İşçilerin başka bir sendikaya üye olmaya zorlanması özgürlüğe aykırıdır

GÜLAY SÜNGÜ

SPOT

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “İşçilerin örgütlendikleri ve kadro sürecinde birlikte mücadele verdikleri sendikaları dışında, başka bir sendikaya üye olmaya zorlanması, bireysel sendika özgürlüklerine aykırıdır. Bu durum, örgütlenme özgürlüğüne aşırı ve ölçüsüz bir müdahaledir” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 6356 sayılı Kanunun Geçici 7. Maddesinin 3. Fıkrasının yürürlükten kaldırılması talebine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “HAK-İŞ Konfederasyonu, kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronlar yanında çalışanların kadroya geçirilmesi için tarihi bir mücadele vermiştir. Bu büyük mücadelemiz, çalışanların kadro alması ile taçlanmıştır. 696 Sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron yanında çalışan işçiler, kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına geçirilmiştir.

ÇÖZÜM YERİ TOPLU PAZARLIK MASASIDIR

HAK-İŞ Konfederasyonu üyesi sendikalarımız, 696 Sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin toplu iş sözleşmesi süreçlerini başlatmak üzere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 01 Kasım 2020 tarihinde yetki tespit başvurusu yapacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında, çalışanların işlerinin niteliğine, işyerlerine ve işkollarına özgü birçok sorunu bulunmaktadır. Çalışanların ücret ve ücrete bağlı hakları başta olmak üzere sorunlarının çözüm yeri özgür toplu pazarlık masasıdır. Sendikalarımız, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren şeffaf bir şekilde toplu pazarlık sürecini yürütecektir. SGK kayıtlarında çalışanların tescil edildikleri işkolları, işyerinde örgütlenecek sendikaları belirlemektedir. Bu kapsamda, sendikalar 2014 yılından başlamak üzere işyerlerinde örgütlenmesini tamamlamıştır. İşçilerin örgütlendikleri ve kadro sürecinde birlikte mücadele verdikleri sendikaları dışında, başka bir sendikaya üye olmaya zorlanması, bireysel sendika özgürlüklerine aykırıdır. Bu durum, örgütlenme özgürlüğüne aşırı ve ölçüsüz bir müdahaledir. Kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarında çalışan işçilerin tamamı kendi alanlarında asıl işte çalışmaktadır. İşkollarındaki farklılıklar nedeniyle, çalışanların özlük hakları farklı belirlenemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.