Babacan: Çiftçiye 91 milyar, faize 1 trilyon TL ödeniyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, anayasa ve hukuka uyulmayan bir ülkede enflasyonun düşmeyeceğini, ekonominin düzelmeyeceğini açıkladı. Babacan "Çiftçiye 91 milyar, faize ise 1 trilyon TL ödeniyor." dedi.

Babacan: Çiftçiye 91 milyar, faize 1 trilyon TL ödeniyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden deney yaptığını belirterek, “Anayasayı yok sayacağım, hukuksuzluğa devam edeceğim ama eş zamanlı olarak da ekonomiyi düzeltip enflasyonu düşüreceğim mantığı ile hareket ediyor. Bu olmayacak” ifadesini kullandı. Babacan “Siz her gün anayasayı çiğnerken, hukuksuzluklara müdahale etmezken, hatta bazen yargıya hukuksuzluğun talimatını verirken bu ülkede enflasyon da düşmez, ekonomi de düzelmez.” dedi

Ali Babacan TELE1 TV’deki canlı yayın programında enflasyonun mevcut politikalarla düşürülemeyeceğini savundu. Babacan “geniş kesimlerin refahından çalıp yüksek faizi yurt dışına ödüyorlar. Böylece ülkeye döviz getirip kuru stabilize etmeye çalışarak ve onun üzerinden de enflasyonu düşürme çabasındalar” ifadesini kullandı

Bütçeden çiftçiye verilen desteğin 91 milyar lira, faize ödenen rakamın ise ise 1 trilyon 254 milyar lira olduğunu anımsatan Ali Babacan şunları dile getirdi:

"Bu faiz kime ödeniyor? Hem içerde parası olana ödeniyor hem de dışardan dövizini getirip, örneğin 100 dolar getiriyor 1 ayda 105 dolar olarak çıkıyor. 100 milyon dolar getirse bir ay sonra 105 milyon dolar alıp çıkıyor. Bu yüzde 5’lik kazancı başka ülkelerde bir yılda sağlayamazken Türkiye’de bir ayda sağlıyor. Ve diyor ki 100 milyon dolarda beş milyon dolar kazandım, bari 200 milyon dolar getireyim diyor. Sayın Cumhurbaşkanı da çıkıyor, ‘Bak rezervlerim yükseldi’ diyor. O yükselen rezervler kısa vadeli döviz girdiği için yükseliyor. Ama sen onlara aylık yüzde 5 faiz veriyorsun. Bu faizi milyonlarca emeklinin, asgari ücretlinin ve çiftçinin sırtından tahsil edip onlara veriyorsun. Böyle bir ekonomi anlayışı olamaz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.