Babuşçu: Kredi kartıyla alışveriş için son günler...

Kredi kartı taksitlerinin sınırlanmasına yönelik beklentiler artarken, Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan önemli bir uyarı geldi.

Babuşçu: Kredi kartıyla alışveriş için son günler...
Yayınlanma:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Enflasyonla Mücadele" adımları çerçevesinde kredi kartı ve kredi faizlerinin artırılmasıyla ilgili alınan kararlar sonrasında, Prof. Dr. Şenol Babuşcu dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Türkiye'nin tarihindeki en zorlu ekonomik krizlerden birini yaşadığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından ekonominin başına getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "kemer sıkma" politikalarını giderek sertleştiriyor.

Şimşek'in enflasyonla mücadele adımları sonrasında alınan kararlar da birbiri ardına duyuruldu. Bu kararlardan en önemlilerinden biri de kredi kartlarına yönelikti. Kredi kartı harcamalarını kontrol altına almak amacıyla çeşitli önlemler alındı.

Bu değişikliklerin bir parçası olarak, nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için geçerli olan aylık maksimum akdi faiz oranı %4.42'den %5'e yükseltildi.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden 31 Mart yerel seçimlerine atıfta bulunarak kredi kartıyla taksitli alışveriş yapanları uyardı.

Babuşcu, "Kredi kartıyla taksitli alışveriş yapmak için son günler... Eğer bir ihtiyacınız varsa Nisan ayına girmeden alışverişinizi yapmanızı öneririm" şeklinde tavsiyede bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.