Bakan duyurdu: SGK’dan emeklilere geniş kapsamlı indirim fırsatları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 16 milyon emekliye yönelik indirim kampanyalarını genişletmeye devam ediyor. Son olarak, çocuklarını evlendiren emekliler için %30 indirim fırsatı sunulacağı açıklandı.

Bakan duyurdu: SGK’dan emeklilere geniş kapsamlı indirim fırsatları
Yayınlanma:

SGK, emeklilere yönelik sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel alanlarda avantaj sağlayacak indirimleri tüm yurda yayma hedefi doğrultusunda, 5.500’den fazla özel işletmeyle anlaşma yaptı. Bu kapsamda emekliler, akaryakıt istasyonlarından otellere, gözlükçülerden beyaz eşya mağazalarına kadar geniş bir yelpazede %5 ile %50 arasında değişen indirimlerden faydalanabilecekler. Her ilde geçerli olan bu indirimlerden yararlanmak isteyen emekliler, "emekliler.gov.tr" adresi üzerinden hangi işletmelerin ne kadar indirim sunduğunu öğrenebilecekler.

34425588515-6308208529-b-1-2.jpg

EMEKLİLERE ÖZEL KAMPANYALAR

Türkiye genelinde birçok işletme ve SGK il müdürlüğü arasında yapılan anlaşmalar, özellikle emeklilerin yaşlandıkça artan ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi. Özellikle termal oteller, optikçiler ve işitme cihazı satışı yapan firmalar gibi alanlarda önemli indirimler sunuluyor. Bazı illerde belediyeler, su ve şehir içi ulaşımı emeklilere ücretsiz hale getirirken, çocuklarını evlendiren emeklilere ise %30 indirim imkanı sağlıyor.

karatay-belediyesi-emekli-konagi-sakinlerini-piknikte-bulusturdu-jpg-1500-3.jpg

BAKAN IŞIKHAN: DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik desteklerin süreceğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı’nın kıymetli emektarlarına her türlü kolaylığı sağlayacak, desteklerimizi sürdüreceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanarak, emeklilere olan minnet ve saygılarını dile getirdi.

ekran-goruntusu-2023-09-07-083505-2-5.jpg

SGK’nın bu yeni indirim kampanyaları, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve onlara ekonomik açıdan daha fazla destek sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.