Bakan Kacır'dan istihdam açıklaması:32 milyon 900 bini aştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'deki istihdamın 32 milyon 900 bini aştığını ifade ederek, "İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile son 12 yılın en düşük seviyesine geriledi." dedi.

Bakan Kacır'dan istihdam açıklaması:32 milyon 900 bini aştı
Yayınlanma:

Bakan Kacır, Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunarak sanayicilerle istişare toplantısı yaptı.

Olgun Çelik firmasının OSB'deki yeni yatırımının açılış törenine katılan Kacır, burada yaptığı konuşmada yeni yatırımın heyecanını paylaştıklarını, Türk ekonomisine güvenen, ülkenin kalkınmasına katkı veren herkesi baş tacı etmeye devam edeceklerini söyledi.

Son 22 yılda asra bedel projeleri ve yatırımları hayata geçirerek Türkiye'yi küresel bir üretim üssü haline getirdiklerini belirten Kacır, ülkenin dört bir yanında yükselen fabrikalarla artık küresel tedarik zincirlerinin vazgeçilmez oyuncusu, üretim rekorları kıran bir Türk sanayisi olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin son 15 çeyrektir kesintisiz ve istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Kacır, "İstihdamımız 32 milyon 900 bini aştı. İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile son 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. İhracatta cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyelerindeyiz." dedi.

Bakan Kacır, Türkiye sanayisinin lokomotifi konumundaki otomotiv sektörünün farklı devrimleri eş zamanlı yaşadığını belirtti.

Batarya maliyetlerinde yaşanan düşüşler ve iklim değişikliği etkisinin elektrikli araçlara yönelimi hızlandırdığına işaret eden Kacır, sensör, haberleşme ve yapay zeka teknolojileriyle araçların çevre unsurlarıyla ve birbirleriyle haberleşebilen bağlantılı ve otonom araçlara dönüştüğünü ifade etti.

Türkiye'nin son 22 yılda adeta sıfırdan inşa ettiği AR-GE ve inovasyon ekosistemi, güçlü üretim altyapısıyla otomotiv sektörünün yeni mobilite ekosistemi dönüşümüne liderlik etmeye hazır olduğunu vurgulayan Kacır, elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye Yüzyılı'nda da teknolojide öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarını kararlılıkla attıklarını dile getirdi.

Hızlı şarj istasyonlarının kurulumunu destekleyerek çevre dostu elektrikli araçların yurdun dört bir köşesinde kullanımını yaygınlaştırdıklarını belirten Kacır, sağladıkları desteklerle 7 bin 600'ü hızlı şarj olmak üzere 20 bin 900 şarj bağlantı noktasına ulaştıklarını ve hızlı şarj altyapısını sadece bir yılda 5 katına çıkardıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.