Bakan Şimşek’ten kiracılar ve ev sahipleri için yeni dönem açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinde önemli bir dönüşümün başlayacağını duyurdu.

Bakan Şimşek’ten kiracılar ve ev sahipleri için yeni dönem açıklaması
Yayınlanma:

Yapılacak yeni düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu adım, ev sahipleri ve kiracılar için bürokratik işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

REFORM NİTELİĞİNDE BİR UYGULAMA”

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Böylelikle bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini güvenli ve kolay bir şekilde yapabilmesi için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İKİ AŞAMALI OLARAK HAYATA GEÇECEK

Bakanlık yetkilileri tarafından hazırlıkları tamamlanan sistem, iki aşamalı olarak kullanıma açılacak. İlk aşamada, taşınmaz sahibi olan bireyler, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden hazırlayıp kiracıların onayına sunabilecek. Kısa süre içinde hizmete girecek bu aşama, kiracılar ve ev sahiplerinin sözleşmelerini kolayca yapabilmesini sağlayacak.

EMLAK DANIŞMANLARINA YETKİ VERİLECEK

İkinci aşamada ise emlak danışmanları ve yetkili kişiler, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden hazırlayıp hem taşınmaz sahiplerinin hem de kiracıların onayına sunabilecek. Bu dönemde tüm sözleşmeler, zaman damgalı ve barkodlu olarak oluşturulacak, belge doğrulama işlemi de sistem üzerinden yapılabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.